top of page
Zoeken

Juryrapport Grote optocht Breda CC De Blauwe Kei
1. Algemene indruk

De creatie als geheel is de moeite waard om eens goed te bekijken.

Het motto en de uitvoering ervan zijn duidelijk en zorgen voor een

lach op ieders gezicht. De loopgroep heeft duidelijk schik in de act. De wagen is verrassend ludiek en er zijn herkenbare (soms iets te harde) geluidseffecten die het verhaal compleet maken. De grijze kleur van de wagen overheerst in eerste instantie een beetje in het totaalbeeld.

2. Originaliteit in uitbeelding

Het thema is actueel voor de Kielegatter en daarnaast universeel genoeg om door iedereen begrepen te worden. Het concept is uniek, herkenbaar, humoristisch en sterk uitgewerkt naar een gevatte creatie met veel verrassende elementen van voor naar achteren die prikkelend zijn voor de zintuigen. Er is goed over nagedacht en de uitwerking is top. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van en de perikelen rondom het riool.

3. Kwaliteit

Creatieve kwaliteit – Alle elementen zijn op een ludieke manier uitgewerkt. De figuren zijn allen gedetailleerd, sprekend en hebben humor. De opbouw is goed doordacht en elk aanzicht is anders. Het vooraanzicht toont wat er bovengronds gebeurt en gebeurd is (ontstoppen). Naarmate de wagen voorbijtrekt komt het ondergrondse aan de beurt. De kleurcombinaties komen goed over. Aan de onderzijde zijn meer duistere kleuren te vinden

wat conceptueel sterk werkt. Technische kwaliteit - De wagen telt enkele bewegende delen in het vooraanzicht die goed overkomen. Wat meer bewegingen hadden de wagen nog wat levendiger kunnen maken. Alles is technisch gezien netjes afgewerkt met aandacht voor de details en er zijn passende speciale effecten zoals de zeepbellen, het licht en het geluid. De aansluitingen en overgangen zijn mooi weggewerkt, het doek in de badkuip is hier een mooi voorbeeld van. De badeend op de achterkant is een vondst. De ombouw

van de trekker ziet er netjes uit.

4. Presentatie

De wagen en lopers sluiten mooi op elkaar aan waardoor het verhaal van de wereld boven het riool en in het riool goed uit de verf komt. De figuranten dragen passende, uniforme kleding en maken de creatie met hun actie en interactie met het publiek nog vrolijker en humoristischer. Er wordt ook in het publiek veel gelachen. Alle toegebrachte effecten hebben een toegevoegde waarde in het geheel en maken het erg leuk om naar te kijken én luisteren.

5. Carnavalesk

Hier is met volle kracht vooruit humor gebruikt. Op spottende, uitvergrote, ludieke en overdreven wijze confronteert de groep het publiek met het alledaagse zichtbare en onzichtbare leven. De karikaturen stellen zich schaamteloos bloot aan de menigte langs de kant. De man op de wc, lezend in de Kontklopper, vertolkt het carnavaleske en zelfs de rioolrat laat zich even van zijn beste kant zien.

5 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page